Abeceda výberu postielky

03.07.2018 16:27

Novorodenec spí až 20 hodín denne a pol roka staré batoľa nie oveľa menej ako 14 hodín. To znamená, že väčšinu prvého roka života dieťa trávi v postieľke. To je dôvod, prečo je tak dôležité vybrať model, ktorý poskytne dieťaťu pohodlný odpočinok, bude bezpečný a funkčný. Pri kúpe stojí za zmienku niekoľko otázok.

Veľkosť postielky:

90x40 cm                                                           120x60 cm                                                     140x70 cm

Než si vyberieme detskú postieľku, mali by sme určiť, kam ju chceme dať a koľko miesta sme sa jej mohli nechať. Štandardné detské postieľky sú v rozmeroch 120 x 60 cm. V prípade takéhoto modelu budeme môcť vybrať matrac a súpravy do postielky z najširšej ponuky. Ak však má byť nový nábytok umiestnený v zariadenej spálni alebo v izbe, v ktorej spia aj iné deti, môžeme si vybrať menší model s rozmermi 90x40 cm. Pre tých, ktorí by chcelii, aby postielka nebol len jednorázový nákup, ale slúžil pre dieťa niekoľko rokov, skvelý nápad je vybrať si model s rozmerom 140x70 cm, s možnosťou meniť funkciu postielky až na posteľ predškoláka. Väčšie postele, aj keď zaberajú viac miesta, dajú sa lepšie využiť a vybrať viacero typov z ponuky.

Späť